Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

На Закарпатті поліція затримала кримінального «авторитета» зі спільниками, які вимагали гроші на замовлення

        

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам, причетним до вимагання у рамках досудового розслідування криминального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання), за ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу), ч. 1 ст. 255-3 (звернення за застосуванням злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

Напередодні трьох осіб затримано оперативними працівниками УСР в Закарпатській області ДСР, Нацполіції в Закарпатській області, за силової підтримки КОРДу та спецпризначенців полку поліції особливого призначення, безпосередньо під час вчинення злочину.

Один із затриманих – місцевий підприємець, який «замовив» зловмиснику, котрий позиціонує себе як особа, яка має суттєвий вплив у так званих «кримінальних колах» та відповідає за «нагляд» по одному із районів області, вимагання у закарпатця 7 500 доларів США неіснуючого боргу.

Встановлено, що спільник затриманого «авторитета», теж має кримінальне минуле. При цьому, фігуранти погрожували потерпілому та навіть завдали йому тілесні ушкодження.

Вже проведено обшуки за місцем проживання та у транспортних засобах затриманих. Вилучено «чорнові» записи, холодну зброю, грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони та інші речі, які підтверджують їх злочинну діяльність.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ НП в Закарпатській області за процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1334