Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

Іноземцю повідомлено про підозру у вимаганні "неіснуючого боргу"

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури «кримінального авторитета» повідомлено про підозру у вимаганні 1200 євро та 1000 доларів США неіснуючого боргу від директора одного з приватних підприємств (ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання)).

 Встановлено, що підозрюваний, який є громадянином іншої країни, вже неодноразово судимий на території України за вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів, зокрема за умисне вбивство та розбій.

За даними слідства зловмисник, вимагаючи у потерпілого гроші, здійснював на нього психологічний тиск, погрожуючи фізичною розправою.

 Вчора за матеріалами співробітників управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області, слідчими обласного управління поліції за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, іноземцю повідомлено про підозру у вимаганні.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, прокуратура наполягатиме на триманні під вартою.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1273