Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

Правоохоронці Закарпаття викрили та блокували канал нелегальної міграції - двом особам вже повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у незаконному переправленні кількох осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

 Встановлено, що підозрювані організували канал нелегальної міграції вихідців із країн Азії до ЄС в обхід українських пунктів пропуску. Відомо, що за переправлення однієї особи зловмисники брали від 3 до 6 тисяч доларів США.

Слідством встановлено місця проживання ймовірних переправників та проведено 9 санкціонованих обшуків за цими адресами як на території Закарпаття, так і в Києві та Чернівцях. Під час обшуків виявлено та вилучено чорнові записи з даними мігрантів, електронні носії інформації, мобільні телефони та грошові кошти в іноземній валюті.

Заходи із викриття злочинної діяльності проведені прокурорами спільно зі слідчими Управління СБУ в Закарпатській області за силової підтримки підрозділу оперативного реагування "Дозор" ДПСУ, співробітників Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону та відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області. Тривають слідчі дії для встановлення усіх причетних до злочинної діяльності осіб.

Водночас вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1245