Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

Обласна прокуратура перевірила Закарпатську УВП з приводу дотримання прав в’язнів на працю

Закарпатською обласною прокуратурою, спільно зі спеціалістами управління Держпраці у Закарпатській області та Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, проведено перевірку дотримання законодавчих вимог щодо прав в'язнів на працю у ДУ "Закарпатська УВП № 9".

Встановлено, що питома вага працевлаштованих засуджених в Установі становить 56%. Вказані особи залишені в установі для виконання робіт із господарського обслуговування. Попри це, більшість із засуджених до довічного позбавлення волі, залишаються досі не працевлаштованими.

Причинами є відсутність замовлень на ті види робіт, які вони могли б виконувати, відсутність належних умов для праці, виробничих потужностей тощо. Ці факти неодноразово ставали підставами скерування до Установи актів прокурорського реагування. Разом з тим, прокурорами встановлено, що нарахування заробітної плати та перерахування відрахувань із неї єдиного соціального внеску, проводяться вчасно, без заборгованостей, та згідно з вимогами чинного законодавства.

Водночас за наслідками перевірки керівництву ДУ «Закарпатська УВП № 9» вказано на необхідності створення належних умов для реалізації засудженими до довічного позбавлення волі права на працю.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1471