Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2021

На Берегівщині прокуратура через суд домоглася збереження меж ботанічного заказника вартістю 28 млн грн

   

Закарпатський окружний адміністративний суд задоволив позов Берегівської окружної прокуратури в інтересах держави до одного з лісових господарств Берегівщини. Суд зобов’язав держпідприємство винести та закріпити на місцевості межі ботанічного заказника місцевого значення площею 75,5 га, вартістю 28,1 млн грн.
 
Підставою для звернення до суду стала відсутність землевпорядної документації на землі ботанічного заказника, який входить до складу природно-заповідного фонду України і охороняється як національне надбання та щодо якого встановлений особливий режим охорони, відтворення та використання. Так, невнесення цих територій до Державного земельного кадастру унеможливлює їх належне використання, зберігання та може призвести до незаконного відчуження цих земель.
 
За наслідком розгляду справи відповідача зобов’язано, відповідно до вимог законодавства, забезпечити проведення робіт із винесення та закріплення меж ботанічного заказника місцевого значення, а його бездіяльність щодо цього визнано протиправною.
 
 
Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1244