Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2021

Підприємця та інженера з технагляду судитимуть за заволодіння понад 1,2 млн грн при будівництві ЦНАПу на Ужгородщині

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства та інженера з технічного нагляду за фактами протиправного заволодіння та повторного заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27 ч.ч. 3, 5 ст. 191 КК України), а також внесення службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України), що вчинені за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, підрядник виграв тендер на будівництво сучасного центру надання адміністративних послуг, однак у повному обсязі та в установлений термін роботи не виконав. Обвинувачений та його пособник – інженер із технагляду – внесли  неправдиві відомості щодо об’ємів і вартості робіт до офіційної документації, на підставі якої здійснено розрахунок за будівельні роботи. Загальна вартість проекту становила понад 4,3 млн грн, понад 1 млн грн з яких особи протиправно заволоділи.

Не зупиняючись на цьому, підрядник під час слідства вчинив злочин повторно. Він уклав із сільською радою новий договір, мотивуючи це необхідністю провести додаткові роботи, що не включили у початковий проект. Однак їх обсяги та вартість у відповідних актах обвинувачені знову завищили та протиправно заволоділи ще 211 тис. грн бюджетних коштів. Загальна ж вартість робіт, згідно з проектом, становила 567 600 грн.

Досудове розслідування у провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1322