Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

Тячівцеві, який побив знайомого до смерті, загрожує 9 років ув’язнення

   

За доводами прокурора Тячівської окружної прокуратури суд засудив місцевого мешканця до 9 років позбавлення волі за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).

Встановлено, що наприкінці червня 2019 року, під час спільного розпиття алкогольних напоїв, між мешканцем Тячева та обвинуваченим раптово виник конфлікт. Останній завдав чоловіку кілька ударів дерев’яною табуреткою по голові, а коли той упав – продовжив наносити йому тілесні ушкодження.

Результати проведеної судово-медичної експертизи засвідчили, що потерпілий отримав множинні переломи, які й призвели до смерті.

Після вчинення злочину обвинуваченого взяли під варту без можливості внесення застави. Такий запобіжний захід застосовувався до нього як під час слідства, так і під час судового розгляду провадження. Він зберігатиметься і до вступу вироку в законну силу.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1473