Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2021

Директора фірми-підрядника судитимуть за заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт вулиці в Ужгороді

   

 

 

 

 

 

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора підрядного товариства за фактами службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України) та заволодіння чужим майном, що вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).

 

Під час досудового розслідування встановлено, що очільник будівельної компанії уклав із Департаментом міського господарсьва Ужгородської міськради договір підряду на капітальний ремонт частини вул. Перемоги (Капушанської) в Ужгороді. Загальна кошторисна вартість проєкту становила 3,5 млн грн.

 

Не завершивши роботи повністю, обвинувачений вніс до офіційних документів недостоірні відомості щодо їх обсягів і вартості. Таким чином він заволодів понад 162 тис. грн бюджетних коштів, завдавши територіальній громаді Ужгорода збитки на вказану суму. Це підтвердила і проведена судова будівельно-технічна експертиза.

 

Окремо розслідується і ймовірна причетність до злочину посадових осіб Ужгородської міської ради.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 946