Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

Делегація регіонального представництва Консультативної місії ЄС відвідала Закарпатську обласну прокуратуру з робочим візитом

   

У Закарпатській обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч із делегацією Львівського регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні, яка перебуває в Ужгороді з ознайомчим візитом. Сторони обговорили новий мандат КМЄС, можливості і потреби реформування на окремих напрямах роботи в органах прокуратури, а також домовилися про подальшу співпрацю.

Участь у заході взяли керівник обласної прокуратури Дмитро Казак, перший заступник керівника Іван Косей, заступник керівника Володимир Жилкін та начальниця відділу міжнародно-правового співробітництва Олеся Палінчак.

Голова Львівського регіонального представництва КМЄС Ханелоре Вальєр зазначила, що місія покликана допомогти органам прокуратури із впровадженням реформ і встановленням довіри між громадським суспільством та правоохоронними органами загалом. Окремо у своєму виступі пані Ханелоре зупинилася на впровадженні електронних систем, що повинні спростити роботу прокурора. Вона також зауважила, що КМЄС намагатиметься інтегрувати європейський досвід в українські реалії, аби наявні там напрацювання були дієвими тут.

Дмитро Казак розповів про ті виклики, які постають перед прокурорами сьогодні, та висловив бачення щодо тих новацій, запровадження яких дасть змогу покращити ефективність прокурорської роботи.

Під час зустрічі експерт з питань реформування прокуратури Дмитро Богдан також ознайомив учасників із власними напрацьованими проєктами, які стосуються програми підтримки свідків, тренінгів із публічних виступів для прокурорів тощо.

Присутні відзначили конструктивний характер зустрічі та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1331