Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2021

Тримання під вартою із заставою у понад 1 млн грн – підозрюваним у вчиненні серії крадіжок обрано запобіжні заходи

   

За доводами Ужгородської окружної прокуратури двом мешканцям Львівщини обрано запобіжні заходи за підозрою у вчиненні крадіжки з проникненням у житло за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 185 КК України). Їх взято під варту та визначено розмір застави – 1 млн 94 тис. грн кожному.

За інформацією слідства, зловмисники обвинувачуються у вчиненні серійних крадіжок на території сусідніх областей. Поки кримінальні провадження щодо них перебувають на розгляді судів, вони встигли «попрацювати» і на Закарпатті. 11 серпня осіб викрили і затримали за підозрою у крадіжці грошових коштів у національній та іноземній валюті та інших матеріальних цінностей з однієї із квартир по вул. Гленца в Ужгороді. Особи проникли до помешкання, підібравши ключ до замка на вхідних дверях, та встигли винести навіть металевий сейф.

При затриманні у підозрюваних виявили спеціальні відмички та інші предмети, які можуть використовуватися для скоєння крадіжок.

Викриття протиправної діяльності проведене прокурорами окружної прокуратури спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції та слідчими Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області.

Триває досудове розслідування, встановлюються інші особи, що можуть бути причетними до скоєння вказаного злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1589