Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

Мешканця Закарпаття підозрюють у одержанні майже 6 тисяч доларів за підробку документів та нелегальне переправлення іноземців до ЄС

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури закарпатцеві повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України) та пособництві у підробленні документів з метою їх збуту, вчиненому повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік підшукував іноземців та пропонував за грошову винагороду виготовити для них внутрішні документи країн Європейського Союзу та допомогти перетнути державний кордон України поза межами пунктів пропуску. У подальшому обіцяв, що мігранти зможуть вільно користуватися одержаними паспортами та ID-картками на території ЄС. Вартість таких «послуг» становила від 1800 євро з людини.

Цими вихідними підозрюваного затримали при одержанні 5800 доларів США за виготовлення підроблених паспортів і подальше переправлення трьох іноземних мігрантів до Словаччини. Крім того, встановлено ймовірну причетність закарпатця ще до кількох фактів збуту фальсифікованих документів, невідповідність яких офіційним зразкам підтверджена експертизою.

У межах кримінального провадження проведено ряд обшуків, зокрема і за місцем проживання фігуранта. Встановлюються усі обставини злочину, а також інші особи, що можуть бути причетними до нього. Водночас правоохоронці готують клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття протиправної діяльності проведені прокурорами Ужгородської окружної прокуратури за матеріалами відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області спільно зі слідчими Ужгородського райуправління поліції із залученням спецпідрозділу КОРД.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1410