Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

На Закарпатті товариство незаконно позбавили права власності на земельну ділянку вартістю понад 21 млн грн – підозрюють державного реєстратора

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури державному реєстратору-приватному нотаріусу повідомлено про підозру у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що завдало особливо тяжких наслідків (ч. 3 ст. 365-2 КК України) та у складанні і видачі завідомо підробленого офіційного документа за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підозрюваний незаконно позбавив товариство з обмеженою відповідальністю права власності на земельну ділянку, розташовану в Ужгороді. Її площа становить 2,5 га, а ринкова вартість – понад 21 млн грн. Правоохоронці встановили, що фігурант склав і видав свідоцтво про придбання майна з прилюдних торгів для приватного підприємства на підставі документів, що не відповідали чинному законодавству. При цьому він не перевірив необхідну для вчинення цієї нотаріальної дії інформацію, зокрема – з  єдиних і державних реєстрів, до яких мав доступ.

Водночас громадянин також змінив власника ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. У подальшому він посвідчив договір купівлі-продажу об’єкта нерухомості, маючи на меті одержання неправомірної вигоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1745