Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

Начальника однієї зі станцій філії «Укрзалізниці» судитимуть за приховування простою вагонів зі збитками у 700 тис. грн

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника однієї зі станцій структурного підрозділу «Ужгородська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії АТ «Укрзалізниця» за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

У ході слідства правоохоронці встановили, що службовець близько року не обліковував та не документував простій вагонів, що очікували на митне оформлення вантажу та у подальшому прямували до ЄС. Факти надання послуг зі зберігання вантажів приховувалися від бухгалтерського обліку з метою одержання неправомірної вигоди. Унаслідок таких дій товариству завдано 700 тис. грн збитків, що підтвердили висновки експертизи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1988