Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

За вчинення ДТП та залишення потерпілого у небезпеці мешканку Тячівщини засуджено до 5 років ув’язнення

   

Вироком Тячівського районного суду мешканку району засуджено до 5 років ув’язнення за порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України) та залишення його в небезпеці (ч. 1 ст. 135 КК України). Водночас її позбавлено права керувати транспортними засобами на 3 роки. Публічне обвинувачення у судових засіданнях підтримували прокурори Закарпатської обласної прокуратури та Тячівської окружної прокуратури.

Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, що трапилася в лютому 2018 року у с. Красна. Жінка в стані алкогольного сп’яніння здійснила наїзд на пішохода, що рухався узбіччям у попутному напрямку. Після скоєного обвинувачена покинула місце інциденту, залишивши потерпілого у небезпечному для життя стані. Від одержаних тяжких тілесних ушкоджень, зокрема травм голови, чоловік загинув.

До вступу вироку в законну силу учасники процесу можуть оскаржити його в апеляційному порядку.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1748