Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2021

Прокуратура вимагає усунути порушення вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки у школі на Мукачівщині

Мукачівська окружна прокуратура звернулася з позовом до суду через ситуацію, що склалася навколо Страбичівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Горондівської сільської ради. Варто наголосити, що предметом позовної заяви прокуратури є не призупинення діяльності навчального закладу, а вимога усунути порушення вимог законодавства з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Порушення, про які йдеться, виявило Мукачівське районне управління Головного управління ДСНС України в Закарпатській області під час перевірок. Інформацію про їх результати скерували до окружної прокуратури. Прокурори, вивчивши матеріали контролюючого органу, звернулися із позовною заявою в інтересах держави до Закарпатського окружного адміністративного суду. До справи на стороні позивача (прокуратури) залучено і Страбичівський заклад загальної середньої освіти як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

У позові прокурор наполягає на зобов’язанні утримувача закладу вчинити певні дії – тобто усунути ті порушення, котрі можуть нести реальну чи потенційну загрозу для життя і здоров’я школярів. Наголосимо, що безпека та охорона здоров’я дітей – пріоритет у діяльності прокуратури.

Наразі очікується відкриття провадження у вказаній адміністративній справі.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1571