Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2021

На Закарпатті прокуратура домоглася повернення до держбюджету 3,7 млн грн несплачених податків

За результатами здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні щодо умисного ухилення від сплати податків Закарпатська обласна прокуратура забезпечила відшкодування до державного бюджету понад 3,7 млн грн податків. Такий показник відшкодування близький до рекордного для нашої області – 3,8 млн грн, які завдяки прокуратурі повернуто до держбюджету в січні цього року.

Як повідомив заступник керівника обласної прокуратури Володимир Жилкін, їх сплатила службова особа товариства, яку цьогоріч на початку березня викрили при спробі ввезти в Україну з приховуванням від митного контролю товари, серед яких – одяг, взуття, предмети домашнього вжитку та інші товари китайського виробництва. Підозрюваний вказав неповну інформацію про асортимент, номенклатуру, кількість і вартість партії товару, яку він перевозив.

У результаті проведення повного митного огляду виявлено невідповідність здекларованого товару відомостям, які зазначені у рахунках-фактурах. Намагаючись уникнути сплати ввізного мита та податку на додану вартість, службовець порушив вимоги Митного кодексу України.

Прокурори спільно з працівниками ГУ ДФС у Закарпатській області та Закарпатської митниці Держмитслужби викрили і припинили протиправну діяльність. Опісля чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 212 КК України, а на вантаж ухвалою слідчого судді наклали арешт.

Ще до завершення слідства підозрюваний таки сплатив до бюджету обов’язкові платежі. З огляду на це прокурором до суду скеровано обвинувальний акт про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1748