Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2021

Заволодів понад 5,2 млн грн на фіктивному продажі бізнесу: закарпатця судитимуть за шахрайство

Прокурором Закарпатської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти щодо закарпатця за фактом вчинення шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, шляхом обману чоловік заволодів 400 тис. доларів США за нібито продаж готельно-ресторанного комплексу у Хустському районі. Зловживаючи довірою потерпілого, він домовився про розрахунок за купівлю його діючого бізнесу за усною домовленістю. Після чого уклав договір іпотеки, предметом якого стала частина цього ж комплексу. Таким чином покупця нерухомості позбавлено можливості оформити за собою право власності на цей об’єкт.

Не зупиняючись на цьому, таку ж усну угоду про продаж кафе з офісними приміщеннями, що входили до згаданого комплексу, зловмисник уклав і з іншою громадянкою. Після одержання від неї 65 тис. доларів США та 270 тис. грн обвинувачений обіцяв переоформити право власності на нерухомість.

Загальна сума збитків особам у двох кримінальних провадженнях, відповідно до курсу, чинного на момент скоєння злочину, склала понад 5,2 млн грн.

Після одержання коштів зловмисник уникав будь-яких зустрічей із потерпілими та деякий час знаходився у розшуку. Водночас на період слідства на майно обвинуваченого накладався арешт.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1819