Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2021

Смертельна ДТП на Ужгородщині: до 3 років ув’язнення засуджено чоловіка за наїзд на велосипедиста

   

За доводами прокурора Ужгородської окружної прокуратури Олександра Левкулича суд ухвалив вирок мешканцеві с. Велика Добронь за наїзд на велосипедиста, унаслідок якого потерпілий загинув. Так, за злочин, передбачений ч. 2 ст. 286 КК України, чоловіка засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на рік.

Дорожньо-транспортна пригода, про яку йдеться, трапилася у с. Велика Добронь у травні минулого року. Закарпатець на автомобілі «BMW» рухався у напрямку м. Чоп. При цьому перевищив дозволену у населеному пункті швидкість та здійснив наїзд на велосипедиста, що їхав з ним у попутному напрямку. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень потерпілий загинув на місці події.

До набрання вироком законної сили обвинувачений утримуватиметься під вартою, як і під час досудового розслідування.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1812