Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2021

Збитки склали понад 30 млн грн: прокурори виявили масштабні незаконні рубки дерев на Іршавщині

   

Масштабні незаконні рубки дерев виявили прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури на Іршавщині. Вони внесли відповідні відомості про факт незаконної порубки дерев, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України) до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Незаконну порубку виявлено за матеріалами держпідприємства «Довжанське ЛМГ» після проведеної ревізії обходів лісових ділянок, що перебували у користуванні ДП «Іршавське ЛГ». Масштаб рубки вражає – це 3380 куб. м деревини. Для порівняння, такий об’єм вміщають 45 вагонів вантажного потягу. Розмір завданих державі збитків склав 30,2 млн грн.

Водночас зареєстровано кримінальне провадження і за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). У ході слідства перевірятиметься можлива причетність працівників лісової охорони до вказаних незаконних порубок.

Досудове розслідування здійснюють слідчі П’ятого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2413