Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2022

Раніше судимий житель Міжгір’я знову може провести за ґратами 4 роки

   

За доводами начальника Міжгірського відділу Хустської окружної прокуратури місцевого жителя засуджено до 4 років ув’язнення. Його обвинувачують у двох крадіжках із проникненням (ч. 3 ст. 185 КК України) та втягненні до протиправної діяльності неповнолітнього (ч. 1 ст. 304 КК України), а також у порушенні правил адміністративного нагляду (ст. 395 КК України).

Під час слідства правоохоронці встановили причетність закарпатця до крадіжки інструментів та інших особистих речей з підсобного приміщення будинку у с. Запереділля. До вчинення злочину він підбурив і неповнолітнього односельця. Трапилося це в лютому 2020 року, а вже за кілька місяців, у травні, чоловіка запідозрили у черговій крадіжці. В судовому засіданні прокурор довів, що закарпатець вночі проник до місцевої церкви й викрав із сейфу близько 15 тис. грн.

Крім цього, в червні того ж року суд встановив щодо громадянина адміністративний нагляд на рік. Однак обвинувачений знехтував покладеними на нього обов’язками, не повідомивши поліцію про зміну місця проживання.

У полі зору правоохоронців чоловік давно – у 2014 році визнаний винним у крадіжці, за що відбув понад 4 роки ув’язнення. За рік після того, як вийшов на волю, він знову був засуджений. Провадження щодо обвинувачення його у хуліганстві та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень наразі розглядається в апеляції. До вступу ж цього вироку в законну силу житель Міжгір’я і надалі перебуватиме під вартою.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1684