Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2022

У Рахові прокуратура оскаржує вирок місцевому мешканцю за наркозлочини

   

Рахівський відділ Тячівської окружної прокуратури подав апеляційну скаргу на вирок місцевому мешканцю за вчинення наркозлочинів, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 310 КК України. Прокуратура наполягає на 7 роках ув’язнення для закарпатця, якому Рахівський районний суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Крім того, подано апеляцію і на рішення суду в частині виправдання чоловіка з-під обвинувачення за організацію місць для незаконного виготовлення і вживання наркотичних засобів (ч. 1 ст. 317 КК України).

Як повідомив прокурор Святослав Юсип, житель Рахова незаконно придбав і зберігав з метою збуту наркотичний засіб – канабіс. Крім того, і сам вживав його зі знайомими у своєму помешканні. При проведенні там санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили ємності з канабісом і пристрій для його вживання. Виявлено також, що чоловік вирощував у горщиках десятки рослин коноплі, які розмістив у спальні та на балконі квартири.

Наразі житель Рахова перебуває під вартою. Триває час на апеляційне оскарження вироку.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1178