Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2022

Незаконно заволоділа та розпоряджалась землею вартістю майже 1,7 млн грн – підозрюють мешканку Тячівщини

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканці Тячівщини повідомлено про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України), використанні завідомо підроблених документів (ч. 4 ст. 358 КК України) та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

Згідно з інформацією слідства, закарпатка незаконно набула у власність земельну ділянку в смт. Буштино. На підставі завідомо підробленого офіційного документа – виписки з рішення селищної ради щодо нібито передачі землі у власність – жінка одержала технічну документацію щодо встановлення меж вказаної ділянки. У подальшому за жінкою неправомірно було зареєстровано цей об’єкт для ведення особистого селянського господарства. Таким чином із комунальної власності громади безпідставно вибула земельна ділянка, вартість якої становить майже 1,7 млн грн.

Після цього підозрювана через уповноважену особу продала цю землю, реалізувавши таким чином право на розпорядження нерухомістю, яке одержала унаслідок неправомірних дій.

У разі доведення вини особи в інкримінованих правопорушеннях, їй може загрожувати  до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1035