Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2022

Організація незаконного перетину держкордону за $6000 – на Закарпатті викрито трьох осіб

  

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури трьох осіб викрито на організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель смт. Солотвино, підшукав двох осіб, котрі за грошову винагороду були готові перетнути кордон в обхід офіційних пунктів пропуску. Для цього «ухилянти» прибули до Ужгородського району, де неподалік кордону з Угорщиною вичікували слушного часу для його незаконного перетину. На виконання домовленості, сприяти їм у цьому мали ще двоє місцевих жителів.

Вартість послуг із організації такого переправлення складала 3000 доларів США з однієї особи. Так, «призовники», які родом із Хмельниччини, мали сплатити фігурантам 6000 доларів США.

Усіх трьох фігурантів затримано у процесуальному порядку. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.  Заходи із викриття правопорушення здійснено прокурорами спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1415