Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2022

На Закарпатті провайдер незаконно ретранслював всеукраїнські телеканали – підозрюють директора підприємства

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури директору приватного підприємства повідомлено про підозру у повторному незаконному розповсюдженні програм мовлення, що завдало шкоди у великому розмірі (ч. 3 ст. 176 КК України).

За інформацією слідства, підозрюваний, будучи службовою особою, здійснював ретрансляцію програм мовлення всеукраїнських телеканалів на території Берегівського району без укладання відповідних договорів. При цьому очолюване закарпатцем товариство одержувало прибуток – абонентську плату, яку йому сплачували користувачі. Таким чином чоловік порушив суміжні права товариств, які мали виключне право на розповсюдження цих програм і завдав їм збитки на майже 277 тис. грн.

Крім того, в ході проведення слідчих дій правоохоронці заблокували ретрансляцію і кількох російських телеканалів, мовлення яких в Україні офіційно заборонене.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу кіберфахівців Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1391