Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2022

Організація незаконного перетину кордону за $6000 – на Закарпатті підозрюваним обрали запобіжні заходи

   

За доводами прокурора Ужгородської окружної прокуратури трьох чоловіків взято під варту за підозрою в організації незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Водночас їм визначено розмір застави – 198 тис. грн для одного та по 148 тис. грн для кожного з двох інших підозрюваних.

Встановлено, що громадяни організували схему незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку. За 3000 доларів США з людини вони обіцяли сприяти двом «ухилянтам» у переході на територію ЄС поза офіційними пунктами пропуску.

Так, один із фігурантів – житель смт. Солотвино – підшукав «клієнтів», яких із Тячівщини привіз до Ужгородського району. Неподалік кордону з Угорщиною вони вичікували слушного часу для його незаконного перетину, за що попередньо сплатили аванс в сумі 300 доларів США. На виконання домовленості, сприяти їм у цьому мали двоє інших підозрюваних, які є місцевими жителями.

Досудове розслідування триває. За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури його здійснюють слідчі відділу поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції. Оперативний супровід забезпечує Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1115