Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2022

За незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на Закарпатті судитимуть підприємця

       

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт щодо підприємця з Хустщини за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

За даними слідства, чоловік організував незаконний видобуток піщано-гравійної суміші, залучивши до цього найманих робітників і наявну в його користуванні вантажну техніку. Незаконну діяльність протягом майже трьох років проводив під видом розчистки підмостового русла моста через р. Тиса. Йдеться про ділянку неподалік с. Крива на Хустщині. При цьому дозвільних документів на користування надрами підприємець не мав, а в подальшому збував піщано-гравійну суміш закарпатцям.

Об’єм незаконно видобутої піщано-гравійної суміші складає понад 85 тисяч м³, - це об‘єм, який, як приклад, вміщають більше тисячі вантажних вагонів потяга. Згідно з висновком експертів, збитки інтересам держави склали 67,5 млн грн. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, що можуть бути причетними до незаконної діяльності.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 314