Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2022

За серію крадіжок під час воєнного стану на Мукачівщині чоловіка засуджено до 5 років ув’язнення

   

За доводами прокурора Мукачівської окружної прокуратури закарпатця засуджено до 5 років ув’язнення за серію крадіжок, вчинених під час дії в країні воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

У судовому засіданні доведено, що уродженець с. Великий Березний протягом квітня-травня цього року систематично викрадав майно громадян у Мукачеві та інших населених пунктах району. Зловмисник зосереджувався на крадіжках велосипедів, які забирав прямо із паркінгів у громадських місцях, та електроінструментів.

Чоловік неодноразово судимий. Востаннє – за крадіжку, грабіж і незаконне заволодіння транспортним засобом, за що відбув строк ув’язнення. Лише в березні цього року він вийшов на волю, однак незадовго після того вчинив нову серію злочинів.

Закарпатець перебуватиме під вартою до вступу вироку в законну силу. Зауважимо, що при його ухваленні суд врахував і те, що чоловік частково відшкодував потерпілим завдані збитки.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 967