Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2022

Делегація Консультативної місії ЄС в Україні відвідала Закарпатську обласну прокуратуру з робочим візитом

   

У Закарпатській обласній прокуратурі відбулася зустріч із делегацією Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

Участь у заході взяли керівник обласної прокуратури Дмитро Казак, начальниця відділу міжнародно-правового співробітництва Олеся Палінчак та керівник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби Ігор Піпаш.

Очільниця регіонального представництва КМЄС у Львові Ханнелоре Вальєр розповіла про роботу місії в умовах воєнного стану, співпрацю з іншими правоохоронними органами-партнерами та висловила солідарність із Україною у зв’язку зі збройною агресією рф.

У ході спілкування керівник обласної прокуратури Дмитро Казак розповів, як у краї організовано роботу прокурорів щодо розслідування воєнних злочинів: «Тут на місці ми працюємо спільно з прокурорами інших областей та Офісу Генерального прокурора над розслідуванням «магістрального» кримінального провадження. Водночас ведеться робота щодо пошуку і допитів людей, які безпосередньо постраждали від війни, втратили майно, проводиться комплекс слідчих дій, необхідних для належного документування злочинів рф».

Представники КМЄС цікавилися безпековою ситуацією в регіоні, питаннями обігу зброї, гуманітарної допомоги тощо. Наприкінці візиту делегація висловила сподівання на продовження плідної систематичної співпраці. Її мета – в межах можливостей місії сприяти ефективності роботи правоохоронців, зокрема й щодо розслідування міжнародних злочинів.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1545