Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2022

На Закарпатті за позовом прокуратури підприємство зобов’язали відшкодувати понад 1,3 млн грн збитків, завданих незаконними рубками

   

Господарський суд Закарпатської області задовольнив позовну заяву Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури щодо стягнення із держпідприємства «Хустське ЛДГ» понад 1,3 млн грн, завданих незаконними порубками.

Встановлено, що підприємство допустило порубку понад сотні дерев породи бук на території одного зі своїх лісництв. При цьому збитки від протиправної діяльності лісове дослідне господарство в добровільному порядку не відшкодувало. Це і стало приводом для прокуратури застосувати представницькі повноваження, звернувшись до суду з позовом в інтересах держави.

Нагадаємо, що з огляду на вимоги законодавства, держпідприємство зобов’язане нести відповідальність за порушення вимог щодо ведення лісового господарства, зокрема за незабезпечення охорони та захисту лісів від незаконних рубок на підвідомчій йому території. Суддя погодився із позицією Спеціалізованої екологічної прокуратури обласної прокуратури та зобов’язав підприємство відшкодувати завдані незаконною рубкою збитки в повному обсязі.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1473