Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2022

Крадія-рецидивіста з Ужгорода засудили за чергову серію крадіжок до 5 років за ґратами

   

За доводами прокурора Ужгородської окружної прокуратури місцевого жителя засуджено до 5 років ув’язнення за серійні крадіжки, зокрема – і під час воєнного стану (ч.ч. 3, 4 ст. 185 КК України).

За неодноразові факти викрадення чужого майна чоловік вже був засуджений торік у листопаді, однак вчинив нові злочини під час іспитового терміну. Прокурор у судовому засіданні довів причетність обвинуваченого до семи крадіжок, вчинених з початку 2022 року. Чоловік проникав до квартир у новобудовах, які готували до продажу, а також до магазинів, місцевої амбулаторії в Ужгороді та виносив звідти техніку та будівельні інструменти.

Крім того, чоловік пограбував і свою сусідку, викравши в неї велосипед із гаражного приміщення. Трапилося це на початку квітня поточного року, тобто вже після введення в країні воєнного стану та посилення відповідальності за крадіжки в цей час.

У судовому засіданні ужгородець свою вину у скоєному визнав. До вступу вироку в законну силу він перебуватиме під вартою.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1101