Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2022

Неправомірна передача частини скверу у приватну власність – в Ужгороді експосадовицю міськради підозрюють у зловживанні службовим становищем

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури ексначальниці управління Ужгородської міської ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Згідно з інформацією слідства, підозрювана підписала ряд документів і висновків з внесеними до них фальсифікованими даними, внаслідок чого право власності на комунальну ділянку рекреаційного призначення незаконно перейшло до третьої особи. Крім того, було безпідставно змінено цільове призначення землі і новий власник міг використовувати її для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

Йдеться про частину скверу в центральній частині Ужгорода, яка за Генеральним планом відносилася до зони зелених насаджень загального користування. Вартість ділянки на момент вчинення злочину становила майже 170 тис. грн.

Слідство у кримінальному провадженні здійснює Головне управління Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1096