Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2022

Організація незаконного перетину кордону військовозобов’язаними через систему «Шлях» – на Закарпатті затримано двох осіб

    

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двох мешканців Тячівського району затримано в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, закарпатці організували протиправну схему незаконного переправлення за кордон осіб, які підлягали призову на військову службу. Підставою для цього ставали фальсифіковані документи, відповідно до яких у систему «Шлях» вносилися недостовірні відомості. Це давало можливість під виглядом волонтерів чи перевізників гуманітарної допомоги законно виїжджати з України.

Жителі Тячівщини оцінили свої послуги в 4000 доларів США. Їх викрили та затримали при одержанні другої частини коштів – 2500 доларів США.

Протиправну діяльність припинено спільно зі слідчими та відділом міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, співробітниками обласного Управління СБУ та УВВБ Мукачівського прикордонного загону. Найближчим часом особам буде повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1448