Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2022

Незаконна торгівля боєприпасами в Мукачеві: прокуратура наполягає на триманні підозрюваного під вартою

   

Мукачівська окружна прокуратура в апеляційному порядку оскаржила запобіжний захід, обраний мешканцеві району за підозрою у незаконному придбанні, зберіганні та збуті боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України). Прокурор не погодився із рішенням суду про застосування щодо особи цілодобового домашнього арешту та наполягатиме на триманні чоловіка під вартою.

На минулому тижні правоохоронці припинили спробу торгівлі бойовими припасами, що перебували в незаконному обігу. За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури проведено оперативну закупку в рамках контролю за вчиненням злочину. Таким чином встановлено факт збуту підозрюваним 45 предметів, схожих на набої до стрілецької зброї, а також гранату РГД-5 із запалом до неї. Усе це вилучено й скеровано на експертизу.

У подальшому правоохоронці обшукали помешкання чоловіка в с. Жнятино, де знайшли та вилучили ще близько сотні набоїв.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі поліції Мукачева. Зауважимо, що чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за замах на крадіжку. Наразі, у випадку доведення вини, підозрюваному у торгівлі боєприпасами загрожуватиме до 7 років за ґратами.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1229