Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2022

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон за 12 тисяч євро та хабар працівниці поліції – судитимуть мешканку Чопа

   

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо мешканки Чопа за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України), а також пропозиції та надання неправомірної вигоди слідчій поліції (ч. 3 ст. 369 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена в умовах воєнного стану займалася організацією незаконного виїзду за кордон чоловіків, що підлягають призову на військову службу під час мобілізації. «Клієнтам» вона обіцяла надати документи, які посвідчували б непридатність до військової служби і на підставі яких можна було безперешкодно виїхати з України.

Вартість таких послуг становили 12 тисяч євро. Жінку викрили при одержанні частини суми – 6000 доларів США. Іншу половину «ухилянт» мав надати особі, котра очікувала б його в попередньо обумовленому місці на території Угорщини.

Крім того, правоохоронці завершили розслідування і за фактом надання фігуранткою 700 євро неправомірної вигоди слідчій поліції. Встановлено, що таким чином жінка раніше намагалася уникнути притягнення до кримінальної відповідальності у провадженні, розпочатому за фактом шахрайства.

Слідство здійснювали співробітники відділу поліції № 1 Ужгородського районного управління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1214