Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2022

За незаконне переправлення іноземців через кордон судитимуть двох мешканців Берегівщини

   

Виноградівський відділ Берегівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо двох жителів Берегівщини за фактом незаконного переправлення групи осіб через державний кордон України (ст. 332 КК України).

Згідно з даними слідства, закарпатці погодилися незаконно переправити групу осіб – громадянина Індії та двох громадян Афганістану – на територію Угорщини в обхід пунктів пропуску. Мігрантам забезпечили транспортування до прикордонних населених пунктів, а також тимчасово забезпечували житлом і харчуванням. Відтак 35-річний обвинувачений мав супроводжувати іноземців, показавши їх шлях проходження лісистої території кордону у напрямку сусідньої держави.

Протиправну діяльність викрили у лютому, за кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії. Мігранти саме перебували у Виноградові та готувалися до незаконного перетину кордону. Правоохоронці встановили ще двох осіб, причетних до вказаного правопорушення. За угодою про визнання винуватості, укладеною з прокурором, їм призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням іспитового терміну.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції № 1 Берегівського райвідділу поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1358