Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2022

За одержання хабаря в Ужгороді судитимуть лікаря-нарколога

   

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо лікаря-нарколога за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

Під час слідства встановлено, що обвинувачений, будучи службовою особою Закарпатського обласного наркологічного диспансеру, запропонував виготовити для громадянки протокол медичного освідчення, де вкаже, що вона не перебувала за кермом у стані алкогольного сп‘яніння. При цьому жодних оглядів чи лабораторних досліджень лікар не здійснював. Вартість однієї такої довідки він оцінив у 5000 грн.

Протиправну діяльність медпрацівника правоохоронці викрили наприкінці червня, затримавши його при одержанні коштів. На час проведення досудового розслідування, яке здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції, особу відсторонили від займаної посади. Подальший розгляд провадження здійснюватиме Ужгородський міськрайонний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1000