Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.08.2022

Знаходили клієнтів через канал у Telegram – на Закарпатті двом особам повідомлено про підозру у незаконному переправленні чоловіків за кордон

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури двох закарпатців затримано та повідомлено їм про підозру в організації протиправного перетину кордону чоловіками, що підлягають призову на військову службу (ч. 3 ст. 332 КК України).

Згідно з даними слідства, чоловіки налагодили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних. Клієнтів знаходили через Telegram-канал, де з «ухилянтами» домовлялися про місце зустрічі та інші деталі. Вчора ввечері у с. Шом на Берегівщині підозрюваних викрили на одержанні майже 13 тисяч доларів США за трьох чоловіків. Таким чином вони допомагали їм потрапити до Угорщини поза офіційними пунктами пропуску.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини злочину, вирішується питання щодо обрання особам міри запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції №1 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1220