Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2022

Незаконна порубка дерев на території Ужанського нацпарку – судитимуть двох мешканців Ужгородщини

   

Начальник Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо двох жителів с. Загорб за фактом незаконної порубки дерев групою осіб, що була вчинена на території природно-заповідного фонду та спричинила тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Встановлено, що наприкінці липня поточного року двоє закарпатців здійснили незаконну порубку майже трьох десятків дерев різних порід, зокрема й особливо цінних та рідкісних, на території Ужанського НПП. Сума збитків від протиправної діяльності склала понад 126 тис. грн. При спробі вивезти незаконно зрубану деревину осіб викрили працівники національного природного парку.

На вилучені в осіб лісоматеріали накладено арешт, а самим фігурантам може загрожувати від 5 до 7 років за ґратами у випадку доведення їх вини у вказаному злочині.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1461