Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2022

Зловживання службовим становищем і фальсифікація документів, що призвели до незаконного відчуження частини скверу – судитимуть ексочільницю управління Ужгородської міськради

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо ексначальниці управління Ужгородської міської ради за фактами зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачена підписала ряд документів і висновків з внесеними до них фальсифікованими даними, внаслідок чого право власності на комунальну ділянку рекреаційного призначення незаконно перейшло до третьої особи. Крім того, було безпідставно змінено цільове призначення землі і новий власник міг використовувати її для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

Йдеться про частину скверу в центрі Ужгорода, яка за Генеральним планом відносилася до зони зелених насаджень загального користування. Вартість ділянки на момент вчинення злочину становила майже 170 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1137