Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2022

Шахрайство з нерухомістю, вартістю понад 21 млн грн – на Закарпатті судитимуть директора фіктивної фірми

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо фіктивного очільника підприємства за фактами шахрайського заволодіння майном в особливо великих розмірах та пособництва нотаріусу у складанні завідомо підробленого офіційного документа, вчиненими за попередньою змовою групою осіб, а також подальшого використання фальсифікованих документів (ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, на мешканця Мукачівщини, який вступив у змову з приватним нотаріусом, було зареєстровано юридичну особу. Обвинувачений жодної підприємницької діяльності здійснювати не збирався, однак, будучи фактично керівником фірми, набув права власності на об’єкти нерухомості шляхом обману.

Так, за допомогою нотаріуса та на підставі ряду завідомо підроблених документів, чоловік заволодів земельною ділянкою в Ужгороді. На той момент вказана земля, площа якої становить 2,5 га, а вартість – понад 21 млн грн, належала зовсім іншому товариству. У подальшому, шляхом здійснення незаконних операцій з нерухомістю, закарпатець відчужив це майно третій особі за 600 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області. Обвинувальний акт скеровано до Ужгородського міськрайонного суду, на розгляді в якому вже перебуває провадження за фактами незаконних дій приватного нотаріуса.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 975