Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2022

Правоохоронці Закарпаття обговорили подальшу роботу на координаційній нараді в Закарпатській обласній прокуратурі

   

Координаційна нарада керівників правоохоронних органів відбулася сьогодні в Закарпатській обласній прокуратурі під головуванням керівника обласної прокуратури Володимира Говорухи. Предметом обговорення стали результати роботи за півріччя та подальші заходи для протидії злочинності в умовах особливого періоду на території області.

Серед учасників – керівництво та представники обласних управлінь та підрозділів Нацполіції, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Чопського та Мукачівського прикордонних загонів, Закарпатської митниці, Держустанови «Закарпатська УВП №9», а також голова Закарпатського апеляційного суду, перший заступник голови Закарпатської ОВА, прокурори обласної та керівники окружних прокуратур та інші.

Представники правоохоронних органів зауважили, що з 24 лютого силові структури краю вдало зуміли організувати роботу в посиленому режимі, чим вдалося забезпечити контрольовану ситуацію та не допустити масштабних провокацій. Та все ж із того часу, згідно інформації Управління СБУ в області, на Закарпатті виявлено 7 осіб, які були завербовані спецслужбами рф та провадили діяльність на користь ворога. Також за період активної фази збройного конфлікту обліковано 19 воєнних злочинів, більшість з яких пов’язані з фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників.

Володимир Говоруха відзначив наявні позитивні напрацювання та результати роботи, які відображає, зокрема, загальна тенденція до зниження рівня злочинності в області та стабільність безпекової ситуації в регіоні загалом. Крім цього, наголосив на необхідності зосередити зусилля на пріоритетних напрямках діяльності – протидії злочинам у бюджетній та екологічній сферах, корупційним правопорушенням, злочинам у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, – а також активізувати заходи щодо виявлення, документування та припинення кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним використанням з метою отримання прибутку гуманітарної та безоплатної допомоги, благодійних пожертв.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1034