Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

4500 доларів за незаконне переправлення «ухилянтів» через кордон – на Берегівщині підозрюють трьох осіб

   

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Встановлено, що організацією протиправної діяльності займався 32-річний житель Ужгорода, залучивши до цього свою співмешканку. Підозрювані мали переправити двох жителів Донеччини, що намагалися уникнути проходження військової служби, через кордон поза офіційними пунктами пропуску за 4500 доларів США. На околицях с. Дийда, що на Берегівщині, «ухилянтів» вже чекав провідник, який мав провести їх безпосередньо до лінії кордону та одержати після цього 10 тисяч гривень як оплату за свої послуги.

Підозрюваному в організації схеми незаконного перетину кордону вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення 208 тис. грн застави. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу й двом іншим особам.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Берегівського райвідділу поліції із залученням оперативників Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1245