Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

Виготовлення та розповсюдження фальсифікованого алкоголю – на Закарпатті судитимуть трьох членів ОЗГ

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох ужгородців за фактом вчинення в складі організованої групи незаконного придбання та зберігання для подальшого збуту фальсифікованого спирту та алкогольних напоїв (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України). Крім цього, одного з обвинувачених судитимуть і за збут підроблених алкогольних напоїв і марок акцизного податку (ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).

За інформацією слідства, організатором протиправної діяльності був 48-річний приватний підприємець з Ужгорода, який працював у сфері продажу безалкогольних напоїв, однак ліцензії на торгівлю алкоголем і спиртами не мав. При цьому чоловік разом із двома спільниками придбали фальсифіковані під відомі торгові марки коньяк та горілку, на яких містилися підроблені марки акцизного податку, та мали намір продати їх під виглядом оригінальних товарів. При обшуках у фігурантів знайшли також спиртовмісні рідини, які чоловіки планували використовувати як сировину для виготовлення алкоголю. Загальний об’єм вилученого фальсифікату склав понад 1400 л.

Встановлено, що свою протиправну діяльність вказана злочинна група вела протягом 2019-2021 років. Крім того, у цей період задокументовано і факти збуту організатором кількох ящиків із фальсифікованими горілкою та коньяком, на яких містилися підроблені марки акцизного податку з ідентичними серіями та номерами.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1225