Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

На Закарпатті державного інспектора управління Укртрансбезпеки підозрюють в одержанні неправомірної вигоди

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури старшому державному інспектору обласного підрозділу Західного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення колегами (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний домовився з представником іноземних логістичних компаній, що вплине на інших співробітників управління Укртрансбезпеки та забезпечить безперешкодне пересування попередньо визначених транспортних засобів територією області. Інспектор обіцяв, що їх не зупинятимуть і не перевірятимуть на наявні порушення вимог законодавства, а в разі виявлення таких – не притягатимуть водіїв до адміністративної відповідальності.

Оплата за такі «послуги» становила 50 євро з однієї машини. Через посередника підозрюваний одержав 800 євро як оплату за одну партію транспортних засобів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Шостого слідчого відділу (з дислокацією в м. Ужгороді) ТУ ДБР за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1878