Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2022

$6000 за незаконний перехід до Словаччини – правоохоронці Закарпаття припинили чергову спробу переправлення військовозобов’язаних за кордон

    

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури на організації незаконного переправлення групи військовозобов’язаних чоловіків до Словаччини викрито мешканця смт. Великий Березний. Вчора ввечері чоловіка затримали в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 332 КК України.

Слідством встановлено, що закарпатець намагався реалізувати протиправну схему з переправлення за кордон чоловіків, яким заборонено виїжджати за межі держави в період дії воєнного стану. Для цього він підшукав двох клієнтів – мешканців Київщини та Полтавщини – які за грошові кошти готові були перетнути держрубіж поза офіційними пунктами пропуску. Їх разом із організатором викрили на Ужгородщині, у с. Завосино. На місці події вилучено і 6000 доларів США – оплату за послуги з незаконного переправлення.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення закарпатцеві про підозру та обрання запобіжного заходу, до цього він перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання. Викриття протиправної діяльності прокурорами здійснено спільно зі слідчими поліції Ужгородщини, відділом міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, оперативниками Чопського прикордонного загону та спецпризначенцями «КОРД».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1137