Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2022

Мешканець Ужгородщини, що за $7000 намагався незаконно переправити двох осіб через кордон, постане перед судом

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Ужгородського району за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

За інформацією слідства, обвинувачений налагодив протиправний механізм отримання коштів за організацію незаконного перетину кордону чоловіками для уникнення мобілізації в період дії воєнного стану. Він підшукав двох осіб, які вимушено переїхали на Закарпаття, та домовився про їх подальше переправлення до Словаччини в обхід офіційних пунктів пропуску.

Ділка викрили на Ужгородщині, в с. Тийглаш, після одержання 7000 доларів США. Неподалік держрубежу виявили і самих «ухилянтів».

Досудове розслідування здійснювали слідчі Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в області із залученням оперативних співробітників Чопського прикордонного загону. Обвинувальний акт скеровано в Ужгородський міськрайонний суд для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1135