Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2022

На Ужгородщині підозрюваному у незаконному переправленні військовозобов’язаних через кордон обрали запобіжний захід

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури мешканцеві смт. Великий Березний повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення двох військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що закарпатець розробив злочинну схему переміщення лісистою територією через кордон поза межами офіційних пунктів пропуску. Він підшукав двох чоловіків, виїзд яким за межі держави зараз заборонений, відвіз їх до заздалегідь визначеного місця неподалік кордону зі Словаччиною та надав вказівки до подальшого його перетину. Розроблений чоловіком маршрут складав близько 3 км. Свої послуги підозрюваний оцінив у 6200 доларів США.

Цими вихідними протиправну діяльність закарпатця було викрито, його затримали, а грошові кошти вилучили. Наразі підозрюваному вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення 198 480 грн застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції №1 Ужгородського районного управління поліції за оперативного супроводу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та оперативників Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1209