Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2022

На Закарпатті для відшкодування товариством 1,5 млн грн податкової заборгованості до держбюджету прокуратура звернулася до суду з позовом

   

Закарпатська обласна прокуратура звернулася із позовом до суду задля стягнення до держбюджету 1,5 млн грн заборгованості з товариства, яке займається торгівлею транспортними засобами.

Прокурор встановив, що в минулих роках фірма ввезла в Україну різноманітні транспортні засоби (вантажні, напівпричепи та тягачі до них, трактор тощо) за заниженою ставкою оподаткування відповідно до Угоди про асоціацію України з ЄС. Пізніше митний орган встановив, що до цих товарів не могли бути застосовані умови пільгового оподаткування. У зв’язку з цим він здійснив донарахування податкових зобов’язань та наклав на товариство штрафні санкції.  Таким чином загальна сума боргу склала 1,5 млн грн.

Закарпатський окружний адміністративний суд вже відкрив провадження у справі.

Зауважимо, що питання надходження коштів у держбюджет в умовах збройної агресії рф проти України є принциповим, адже впливає на обороноздатність нашої держави. А 1,5 млн грн, які боргує товариство, – це, до прикладу, 17 тепловізорів, які б допомогли військовим наблизити нашу перемогу (*враховано середню вартість такого обладнання за інформацією з відкритих джерел).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1300