Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2022

Незаконне переправлення групи «ухилянтів», що завершилось смертю одного з них – на Рахівщині судитимуть місцевого мешканця

   

Рахівським відділом Тячівської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо мешканця с. Середнє Водяне за фактом організації незаконного переправлення групи осіб через держкордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Володимир Жилкін, чоловік налагодив механізм нелегальної міграції за кордон військовозобов’язаних чоловіків через гірську місцевість. На початку квітня він підшукав двох громадян, готових таким чином незаконно потрапити до Румунії, та одержав від них оплату – 8000 доларів США. За допомогою спільників, щодо яких кримінальне провадження здійснюється окремо, групу «ухилянтів», до якої приєдналися і двоє вищезгаданих чоловіків, доставили в Рахів, а звідти – до ділянки поблизу г. Піп Іван.

Через складні погодні умови інший закарпатець – провідник – не став супроводжувати осіб безпосередньо до лінії кордону, залишивши їх у горах і надавши вказівки щодо подальшого напрямку руху. З шести громадян двом таки вдалося потрапити до Румунії. Тих двох, які сплатили кошти за переправлення обвинуваченому, виявили прикордонники та притягнули до адмінвідповідальності. Натомість один чоловік – мешканець Києва – загинув, а інший дістав обмороження.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Рахівського районного відділу поліції. Вживаються заходи для притягнення усіх осіб, що можуть бути причетними до злочину, до кримінальної відповідальності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1324