Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2022

Тримання під вартою без застави – запобіжний захід підозрюваному у скоєнні ДТП, в якій загинула 13-річна дівчинка

   

За доводами начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Закарпатської обласної прокуратури жителю с. Колочава обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Чоловіка підозрюють у порушенні правил дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, унаслідок чого загинула 13-річна дівчина, та залишенні її у небезпеці (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України).

Дорожньо-транспортна пригода трапилася цими вихідними у с. Синевир, де і проживала потерпіла. За інформацією слідства, закарпатець на автомобілі «Mercedes Vito» не обрав безпечної швидкості та здійснив наїзд на дівчину, що рухалася узбіччям в попутному напрямку. Усвідомлюючи, що поставив особу в небезпечний для життя стан, водій не надав їй жодної допомоги та поїхав далі. Від отриманих травм дитина загинула на місці ДТП.

Тіло потерпілої знайшли неподалік АЗС, а підозрюваного встановили того ж дня та затримали за місцем його проживання. Наразі триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1182